Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

SOMMARRETREAT ÄR LIVE! Boka din plats nu.

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

Grattis! Din order kvalificeras för gratis frakt You are 200 kr away from free shipping.
Inga fler produkter är tillgängliga för köp

Translation missing: sv.cart.general.gift_notes_label
Total Translation missing: sv.general.money.free
Frakt, skatt och eventuella rabatter räknas ut vid utcheckning

Hälsosamma matidéer för din roadtrip

Roadtrip - food - snacks - health

Att vara på vägarna innebär att det kan vara svårt att hitta nyttiga, hälsosamma alternativ för mat och mellanmål, och ofta är det dyrt med bra och hälsosam
mat på bensinmackarna eller snabbmatsställen. Att förbereda och packa din egen mat för resan är inte bara mer ekonomiskt, det är också ett bra sätt att säkerställa att du får näringsrik mat som ger dig den energi du behöver för ditt äventyr. Och nej, det behöver inte vara tråkigt! Här är några förslag på enkel roadtrip-mat som går lätt att fixa hemma, och som du kan ha med dig i bilen eller på tåget.

Bön- och quinoasallad: En välbalanserad och proteinrik sallad som är lätt att förbereda i förväg. Ha i quinoa, svarta bönor, majs, tomat, avokado, färsk koriander, och limejuice. Om man vill göra en sås till så kan man göra sin egen pico de gallo och ha med i en burk bredvid.

Fylld sötpotatis: Ett mångsidigt alternativ som kan anpassas efter dina egna preferenser. Du behöver sötpotatis, och för fyllningen kan du till exempel använda kikärtor, tomat, lök och dina favoritkryddor. Ugnsbaka sötpotatisen, skär den i halvor och ha på det som du gillar! Ett tips: Kanel på sötpotatis är oväntat gott.

Glutenfria blåbärsmuffins: Perfekta som frukost, mellanmål, eller till och med dessert på vägen. Gör dem med mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver, ägg, mogna bananer, och blåbär. Det kan också vara gott att hacka i lite mörk choklad, se bara till att den har en kakaohalt på över 70%.

Bovetecrêpes: En rolig twist på det traditionella mellanmålet. Du behöver bovetemjöl, ägg, och vatten för crêpes, och sedan kan du fylla dem med vad du gillar, till exempel hummus, grönsaker, och halloumi för en salty version, eller jordnötssmör, bananer, och kokosflingor för en sweet version.

Chiafröpudding: Ett näringsrikt och mättande alternativ som kan förberedas kvällen innan din resa. Blanda chiafrön med valfri växtbaserad mjölk, och tillsätt eventuellt lite naturlig sötning som honung eller äppelmos. Toppa med färsk eller fryst frukt och nötter. Oavsett vad du väljer att ta med dig, se till att det är något du tycker om och ser fram emot att äta. Det kommer att göra din resa ännu bättre. Så packa bilen, ställ in din favorit-spellista, och börja ditt sommaräventyr med några hälsosamma och goda snacks. Trevlig resa!

Artikeln är skriven av Melanie Herrlin, som arbetar som kostrådgivare och hälsocoach. Vill du också skriva en artikel till vår plattform? Maila oss!


Roadtrip - healthy snacks - food


“Jag heter Melanie och arbetar som kostrådgivare och holistisk hälsocoach. Jag  specialiserar mig även på att skapa personliga kostprogram med en spirituell approach som passar varje persons unika behov och livsstil. Genom att tillämpa ett holistisk tillvägagångssätt strävar jag efter att ge mina klienter de verktyg de behöver för att stärka sin helhetshälsa, uppnå sin högsta potential och leva sitt bästa liv på alla nivåer." - Melanie 

Melanies Instagram 

Lämna en kommentar

Notera att kommenterar måste godkännas innan de kan publiceras