Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

SOMMARRETREAT ÄR LIVE! Boka din plats nu.

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

Grattis! Din order kvalificeras för gratis frakt You are 200 kr away from free shipping.
Inga fler produkter är tillgängliga för köp

Translation missing: sv.cart.general.gift_notes_label
Total Translation missing: sv.general.money.free
Frakt, skatt och eventuella rabatter räknas ut vid utcheckning

10 tips för att stärka din intuition

10 tips för att stärka din intuition

Intuition är någonting som alla människor har och kan också beskrivas som vår magkänsla eller som förmågan att bara veta saker och ting. Intuitionen är ett viktigt verktyg för oss och kan hjälpa oss att både skydda vår egen energi och undvika farliga situationer. Den är vad som gör det möjligt för oss att veta någonting direkt utan analytiskt tänkande, och den fungerar som en bro mellan de medvetna delarna av våra tankar och de omedvetna. Intuitionen kan också kallas för det sjätte sinnet, men faktum är att det inte är något ogreppbart och mystiskt, utan en väldigt tydlig och nyttig förmåga som människor har tagit hjälp av i århundraden.

Inom många spirituella kretsar har intuitionen spelat en avgörande roll för att få kontakt med högre dimensioner och för att se sig själv på ett djupare plan. Konceptet “det tredje ögat” är viktig inom många kulturer i bland annat Tibet och Nepal, där man kan se det tredje ögat avbildat på heliga platser. Konceptet av det tredje ögat har även spridit sig till fler delar av världen, och idag är det en självklar del av spirituella praktiker även här i Sverige. Det tredje ögat är en fantastisk symbol för intuitionen, eftersom den visar på förmågan att se utan att behöva använda ögonen. Tredje ögat är en symbol för att våga lyssna på den inre rösten och följa dess vägledning på vägen mot visdom, istället för att vända sig utåt i jakten på kunskap. Intuition och det tredje ögat kopplas ofta ihop med färgen lila, som står för andlighet och djup visdom. 


10 tips för att stärka din intuition

Sättet vår intuition fungerar på är att vi får plötsliga insikter och kunskap, från vad som kan kännas som en blixt från klar himmel. Plötsligt bara vet vi någonting, och vet exakt hur vi ska gå tillväga för att uppnå det vi önskar. För att få dessa sporadiska blixtar av insikt att bli mer frekventa och tydligare i våra liv kommer här tio tips på vad du kan göra för att stärka din intuition.
 

1. Meditera
Vår intuition tenderar att vara tyst som små viskningar, därför är det viktigt att göra plats för dessa tankar att bli hörda genom att stilla vårt sinne och vara i tystnad.

2. Börja lägga märke till så mycket som möjligt genom dina fem vanliga sinnen
Genom att bli mer medveten om våra fem konventionella sinnen ökar vi också vår känslighet, vilket gör det lättare för intuitionen att utvecklas.

3. Var uppmärksam på dina drömmar
När vi drömmer är våra medvetna tankar bortkopplade, och istället fylls vi av sådant som ligger djupt under ytan. För att stärka intuitionen är en bra idé att försöka analysera sina drömmar och lista ut vad de vill säga en. På så sätt blir du även bekant med hur ditt undermedvetna brukar kommunicera med dig, och du lär dig att urskilja och tolka symboliken din kropp använder sig av.

4. Var kreativ
Genom att vara kreativ såsom genom dans, måleri, träning, sång, tystas den analytiska delen av vår hjärna ner och ger plats för intuitionen att komma fram.


5. Använd dig av orakel eller tarotkort

Att jobba med orakelkort och tarot är ett fantastiskt sätt att stärka intuitionen på. Genom att tolka symboliken på korten innan man vänder sig till guideboken är ett kraftfullt sätt att lyssna på sin inre röst och att lita på sig själv. Dessutom blir det mycket roligare när efter att ha gjort sin egen tolkning slår upp i guideboken och finner samma budskap!


6. Lyssna på kroppen

Vårt medvetande och kroppen är tätt sammanlänkade, och intuitionen kan ofta ta sig uttryck genom fysiska sensationer. Ger någon dig ett förslag som får din mage att dra ihop sig? Gör en fest att du får huvudvärk? Det kan vara din intuition som talar med dig via kroppen, så börja vara uppmärksam på hur du känner dig runt olika personer och i olika miljöer.


7. Öva på att känna av människor innan du lär känna dem.

När du träffar någon ny, försök att se hur mycket information du kan hämta bara från att observera dem. Människor gör det här hela tiden, men genom att aktivt tänka på att få ut så mycket som möjligt av någon bara genom första ögonkastet, övar vi upp vår intuition.


9. Spendera tid i naturen.

Likt meditation kan att spendera tid utomhus i naturen leda till att våra tankar tystas ner och vi kan vara fullt närvarande. Det här gör plats för intuitionen att höras tydligare, och insikter kan komma till oss lättare. Om du är mer nyfiken på hur skogen kan hjälpa oss, spana in den här artikeln! (länk till skogens helande förmågor)


9. Testa dina föraningar.

Har du en känsla av att det kommer regna i övermorgon fastän prognosen säger strålande sol? Tror du att din bästa väns pojkvän kommer fria om en vecka? Skriv ner alla dina föraningar och känslor av vad som kommer att hända, och se sedan tillbaka på dem. Se efter hur många gånger du hade rätt. Kanske blir du förvånad över hur mycket du kunde veta enbart genom din intuition.


10. Släpp taget om ditt motstånd.

Bortförklara inte din intuition när du får plötsliga insikter, och börja inte att analysera varför du fick den tanken eller var den kom ifrån. Acceptera bara att den är där, och var istället nyfiken på vart den kan leda dig om du väljer att lyssna på den. 

Lycka till! 

Lämna en kommentar

Notera att kommenterar måste godkännas innan de kan publiceras