Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

SOMMARRETREAT ÄR LIVE! Boka din plats nu.

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

Grattis! Din order kvalificeras för gratis frakt You are 200 kr away from free shipping.
Inga fler produkter är tillgängliga för köp

Translation missing: sv.cart.general.gift_notes_label
Total Translation missing: sv.general.money.free
Frakt, skatt och eventuella rabatter räknas ut vid utcheckning

Feminin och maskulin energi (Yin/Yang)

Feminin och maskulin energi (Yin/Yang)

Feminin och maskulin energi är två motsatta krafter i universum som också befinner sig i ett ständigt flöde inom oss alla. Kunskapen om dessa två polariteter har funnits i årtusenden, och i många kulturer refereras de till som Yin och Yang.  Yin representerar den feminina energin och Yang representerar den maskulina, och utan dessa två krafter som interagerar med varandra skulle inte balans existera. Energierna har alltså inget med det fysiska könet man och kvinna att göra, utan alla människor bär på båda energierna.

Den feminina och maskulina energin är livsviktiga för oss och jämnar ut vågskålen inom oss själva och på jorden. Tillsammans bildar Yin och Yang en perfekt cirkel, men om en av dessa energier börjar ta upp mer plats än den andra och cirkeln bryts kan oordning och kaos uppstå. 

Det samma gäller för oss människor. Den feminina och maskulina energin existerar som potential i perfekt balans inom oss alla, men om man av olika anledningar får ett överflöd av den ena eller andra rubbas cirkeln och man kan hamna ur balans. 

Om man får ett överskott av maskulin energi kan det ta sig i uttryck som aggressivitet, dominans, övertänkande eller ignorans, medan ett överskott av den feminina energin kan innebära att man känner sig ofokuserad, splittrad, motivationslös, och utan en känsla av mening och riktning i livet. Därför är det så viktigt att bli medveten om relationen mellan den feminina och maskulina energin i våra kroppar, så att man kan lära sig att balansera dem när man märker av en disharmoni. 

Maskulin energi

Det högsta uttrycket av den maskulina energin är självsäkerhet, medvetenhet, framåtdriv, logiskt tänkande och kraftfullhet, och för att återkoppla till och stärka den maskulina energin kan man:

  • Träna
  • Sätta upp mål att jobba mot
  • Planera en resa
  • Lära sig något nytt

Feminin energi

Den feminina energin kommer till sitt fulla uttryck när den är lekfull, avslappnad, kreativ, intuitiv och använder sig av känslomässig intelligens. För att stärka den feminina energin inom sig kan man:

  • Dansa
  • Skratta
  • Öva på intuitivt skrivande
  • Yoga
  • Meditera

Under de senaste århundradena har dominansen av den maskulina energin varit stor i världen, och många människor har varit frånkopplade sitt inre och sina känslor. Även idag är det vanligt att man låter den maskulina energin ta överhanden och jobbar på oavsett hur mycket kroppen och själen försöker signalera obalanser. Tidsåldern vi rör oss mot nu, “The Age of Aquarius” som man kallar den, handlar om att låta den feminina kraften ta större plats i våra liv och i samhället. Nu går vi mot att återupprätta balansen mellan de båda energierna, och att skapa mer jämlikhet i världen. Vi börjar inse att vi inte längre vill följa auktoritetsfigurer, utan lyssna till vår egen inre kompass och bana vår egen väg. Genom att förstärka de feminina krafterna i världen, och genom att vara medveten om de motsatta energierna inom oss själva kommer vi ett steg närmare en gyllene tidsålder.

Lämna en kommentar

Notera att kommenterar måste godkännas innan de kan publiceras