Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

SOMMARRETREAT ÄR LIVE! Boka din plats nu.

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

Grattis! Din order kvalificeras för gratis frakt You are 200 kr away from free shipping.
Inga fler produkter är tillgängliga för köp

Translation missing: sv.cart.general.gift_notes_label
Total Translation missing: sv.general.money.free
Frakt, skatt och eventuella rabatter räknas ut vid utcheckning

Hur du lär känna din intuition

Hur du lär känna din intuition

Artikeln är skriven av Kajsa Allvin som arbetar som Soul Coach. Vill du också skriva en artikel på vår plattform? Maila oss!

Intuition. Vad är det egentligen och hur fungerar det? Hur ska man använda sin intuition och framför allt varför? Detta och mycket mer får du svar på i denna artikel! Du kommer dessutom att få ta del av några intuitionsövningar som du kan använda dig av för att lära känna din intuition.

Intuitionen visar sig oftast när du minst anar det, när den logiska delen av din hjärna inte är fullt aktiv. Kanske under en skön skogspromenad, när du står i duschen eller när du gör någonting annat du verkligen tycker om. Den kan också komma igenom när det är viktigt att du blir medveten om en speciell energi. Intuition brukar definieras som förmågan att uppnå direkt kunskap eller kognition utan uppenbara rationella tankar. 

Intuitionen är budskap som du får till dig från dina guider, anhöriga på andra sidan och från universum. Det är inte tankar som skapas AV dig, utan information som  förmedlas TILL dig. Intuition, precis som allt annat, är energi. Det är därför du kan veta att din mamma kommer att ringa till dig redan innan hon faktiskt gör det. Energierna hon sänder ut når fram till dig snabbare än telefonsignalerna. Det är också därför du vet att din vän inte mår riktigt bra redan när du ser henne på långt håll. Hennes energier sänder ut det. Sedan är det upp till dig om du väljer att lyssna på informationen eller inte. Det är också upp till dig om du vill få mer information eller ej. Det är här din träning och din medvetenhet om din intuition kommer in i bilden. Är du inte van vid att lyssna till din intuition och vara observant på vad den vill förmedla så kommer det antagligen att krävas lite övning. 

Lär känna din intuition

Att lära känna din intuition är en av de viktigaste nycklarna för att du verkligen ska veta hur du ska tolka de signaler och budskap du får till dig, både från universum och dina guider, men även via tarotkort eller under ett förtroligt samtal med en vän. Genom att lära känna din intuition kommer du ha mycket lättare att veta vilken information du snappar upp från någon annan, vilken information som kommer djupt inifrån dig själv och vilken information som förmedlas till dig.

Det finns olika sätt som din intuition och dina spirituella eller mediala förmågor kan tala till dig. Några av de vanligaste är klarseende eller klarhörande. Kort uttryckt så betyder det att man ser eller hör informationen som förmedlas till en. Exempelvis genom att se bilder inne i huvudet eller höra det som en berättelse. Ibland är det bara snabba bilder eller korta ord och ibland kommer mer information. Detta är väldigt individuellt och det är också därför det är viktigt att du lär känna hur just DIN intuition fungerar.

Begreppen klarvetande och klarkännande pratas det inte så mycket om, och därför lyfter vi dem i denna artikel. Dessa typer av intuitioner innebär att du antingen känner informationen eller att du helt enkelt bara vet.

Många som är just klarkännande och klarvetande vet inte om att de är det eftersom signalerna ofta är lite mer subtila än att se eller höra. Du kan självklart  ha en kombination av dessa, men antagligen är det en eller möjligen två sätt som kommer igenom starkast för dig. Åtminstone om du nyligen börjat utforska ämnet. 

Det är inte ovanligt att personer som är nyfikna på sin spiritualitet och medialitet blir besvikna för att de inte upplever att budskapen kommer på ett sådant pass tydligt sätt som de hade förväntat sig. Detta speglar ofta att intuitionen talar på ett sätt som dem ännu inte riktigt har lärt sig att lyssna på.

Det finns många olika övningar du kan göra för att komma i bättre kontakt med din intuition. Här är det viktigt att du börjar med de övningar som du känner dig dragen till och att du börjar på en nivå som du är bekväm med. Övningarna syftar inte till att du ska "prestera intuition", utan det handlar om att du ska veta vad som händer i dig när du har din intuition påkopplad.

Varför ska du lära känna din intuition?

Intuitionen kan vara ett hjälpmedel för dig att våga lyssna på din inre röst och följa din egen väg framåt. Vi har väldigt lätt att påverkas av vår omgivning och många av de beslut vi fattar påverkas av föreställningar om vad vi tror att vi borde eller måste göra. Intuitionen kan ge dig signaler om när det är dags att stanna upp en stund och lyssna på vad kroppen behöver. Den kan också ge dig vägledning kring vilken väg som är rätt för dig att gå. Att följa din intuition kan vara ett sätt att vara mer sann mot dig själv och stå upp för de behov du har just här och nu. 
Självklart finns det också många som vill använda sin intuition för att genomföra olika former av sessioner, exempelvis intuitiv vägledning, healing eller liknande, men för de allra flesta är det i vardagen som den är som mest behjälplig. 

Hur lär man känna sin intuition?

Det du behöver göra allra först är att bli medveten om vilket eller vilka av ovanstående sätt som information kommer till dig på, det vill säga om du känner, ser, hör eller vet. Ett sätt att ta reda på detta är att försöka vara observant på din intuition i vardagssituationer.

Övning #1 - Intuitionen i vardagen:

Nästa gång du får en föraning om någonting, ska du fortsätta spinna vidare på den tanken eller känslan. Det kan till exempel handla om att du får en känsla av att bilen du möter inte kommer att svänga trots att den blinkar. Eller att du helt plötsligt när du går i affären blir sugen på gröna äpplen trots att du alltid köper röda. Det kan också handla om att du plötsligt får en känsla av att du behöver titta till barnen, för att upptäcka att de är på väg att slå sig om de fortsätter med det dom tänkt. I de allra flesta fall kommer du bara att avfärda tanken eller känslan du fick och återgå till det du höll på med. Men vad händer om du inte släpper det? Om du låter tanken eller känslan fortplanta sig i din kropp och faktiskt fortsätter att utvidga den istället för att avfärda den? Denna övning behöver du göra ofta för att den verkligen ska ge resultat. Ju mer du tränar, desto tydligare kommer det att bli för dig.
Här handlar det om att

  • Observera vad som händer
  • Inte släppa taget, utan låta känslan fortplanta sig
  • Lägg märke till vad som hände i kroppen. Hur visste du?

Övning #2 - Dra ett kort:

Nästa övning handlar om att ge dig själv ett mer konkret redskap för att utforska din intuition. Även om informationen egentligen alltid finns tillgänglig, så är det oftast mycket enklare att få tag på den om du använder dig av någon form av hjälpmedel. I denna övning behöver du ta hjälp av en tarotkortlek, orakelkortlek, änglakortlek eller liknande.

1. Börja med att sätta dig någonstans där du känner att du kan få en stund för dig själv utan att bli störd. Om det hjälper dig får du gärna tända ett ljus. Försök att inte ha musik, tv eller andra saker i närheten som kan störa dig, åtminstone inte i början.

2. Ta upp din kortlek. Känn hur den känns i handen. Vilken känsla får du? Vilka tankar dyker upp? Något annat? Blanda kortleken tills du känner dig färdig. Sprid sedan ut den som en solfjäder framför dig. Det finns inget rätt eller fel här. Vissa personer väljer det första kortet de får syn på. Andra vill gärna ta ett djupt andetag, kanske blunda, föra handen sakta över korten och sedan välja det kort som de dras till. Andra blandar kortleken tills något eller några kort “hoppar” ut ur kortleken. Gör det som känns bäst för dig!

3. Titta nu på ditt kort. Vilka tankar och känslor kommer till dig? Vilken information vill kortet förmedla till dig? Ta en detalj i taget, försök inte att ta dig an hela kortet på en gång. Det är väldigt positivt om du säger högt vad du får till dig, det gör att din intuition går vidare till nästa steg. Återigen, här finns inga rätt eller fel, utan det handlar om att lyssna på den information du får till dig. Till nästan alla tarot- eller orakelkortlekar följer en guidebok som beskriver vad de olika korten representerar. Denna bör du lägga åt sidan och inte titta i när du genomför dessa övningar. Det är din intuition som berättar för dig vad kortet vill förmedla, inte den förtryckta boken.

4. När du känner dig färdig med kortet så lägger du det åt sidan. Innan du avslutar så tar du en stund och funderar på hur informationen kom till dig. På vilket sätt förmedlades budskapen från korten? Hur kändes det i kroppen? Vart kändes det? Skriv ner dessa så att du kommer ihåg. Detta är en ledtråd till din intuition.

Övning #3 - Lita på din intuition:

Nu har du förhoppningsvis blivit lite mer bekant med din intuition och vet lite om hur den pratar till dig. Så vad händer om du faktiskt börjar lita på den och gå till handling med dom budskap du får till dig? Detta är vad nästa övning går ut på, nämligen att gå från att ha en intuition eller känsla om någonting och sedan faktiskt agera utifrån den.

Säg till exempel att du får en känsla av att du behöver ta en annan väg hem från jobbet idag än du brukar. Du har lärt dig lite kring hur din intuition talar till dig och det känns som att detta faktiskt skulle kunna vara ett budskap och inte bara "en vimsig tanke" om att omväxling förnöjer. Du väljer att ta en omväg hem.
Vad hände? Förutom att du kunde undvika trafikstockningen som var orsaken till att du skulle ta den där omvägen, vilket ju är positivt i sig, men just där du befinner dig nu hände någonting ännu viktigare. Du bekräftade dig själv, dina känslor och din intuition! Detta kommer att leda till att nästa gång du får samma känsla i kroppen så kommer du att vara mer säker på att det faktiskt är din intuition och inte bara en vimsig tanke. Det kommer också att leda till att du blir tryggare i dig själv och vågar lita mer på dig själv och den information du bär på.

Om Kajsa Allvin 
Jag arbetar som soulcoach på Humbleme och erbjuder olika readings och kurser på distans där jag ger dig möjlighet att lyfta upp dina känslor och tankar så att vi tillsammans kan omfamna och rena dom, både fysiskt och emotionellt. 
www.humbleme.se


Lämna en kommentar

Notera att kommenterar måste godkännas innan de kan publiceras