Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

SOMMARRETREAT ÄR LIVE! Boka din plats nu.

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

Grattis! Din order kvalificeras för gratis frakt You are 200 kr away from free shipping.
Inga fler produkter är tillgängliga för köp

Translation missing: sv.cart.general.gift_notes_label
Total Translation missing: sv.general.money.free
Frakt, skatt och eventuella rabatter räknas ut vid utcheckning

Livmodern - en källa till visdom och kreativitet

Livmodern - en källa till visdom och kreativitet

Artikeln är skriven av Jenny Linnea Rosenberg som arbetar som Womb Healer. Vill du skriva en artikel på vår plattform? Maila oss!

I skålen mellan våra höfter bor hon. Livmodern. Den uråldriga gudinnan som både ger liv men också vet när det är dags för saker att dö. Kraften och kreativiteten finns där, i de djupa vattnen i vårt andra chakra.

Jag kommer i denna text att tala om livmodern och hennes kraft. Du behöver inte ha en fysisk livmoder för att arbeta med denna kraft i dig själv. Vi är alla en del av den stora kosmiska livmodern och hennes kraft finns för alltid inom oss. Det är bara dags att börja lyssna inåt och återupptäcka henne.Det är här det fysiska livet en gång börjar för oss alla. Djupt inne i mörkret i livmodern spirade den nya kropp som blev din. Alla minnen från förmödrar och förfäder inpräntade i just ditt DNA. Alla tidigare livslinjer i dina celler. Det var i livmoderns mörker du formades till den du är idag.

Vad är livmoderkraft?

Vi kvinnor bär i vår livmoder minnet från själva skapelsen. Livmodern är en kraftplats där skapelsen äger rum, hon har möjlighet att ge utrymme för en hel människas skapelse men hon är också källan till allt vårt eget kreativa skapande i livet. Om du känner efter så kan du nog minnas när du hamnat i ett kreativt flow och hur det kändes när tid och rum försvann. Det fanns inga tankar som störde utan du var helt i synk med dig själv och din kraft och det du gjorde kändes helt rätt. Kanhända försvann denna känsla när du började tänka runt det du just gjort och recensera ditt eget skapande och dina egna drömmar. För vår hjärna, även om den är fantastisk, har en tendens att överanalysera och sätta käppar i hjulet för de frön vi vill så. Men vår livmoder, hon vet. Hon vet vad du behöver för att leva ditt högsta bästa liv. Det är här dina drömmar skapas och tar form och om hon blir hörd kommer hon guida dig till precis det du behöver för att känna dig hel. En uppväckt och levande livmoderkraft hjälper oss att lyssna på våra egna behov, hjälper oss att sätta gränser och håller livets safter flödande så att vi får möjlighet att njuta. Och det är utifrån njutningen och glädjen vi kan så de frön vi önskar ska gro och växa. Hon är vår förankring både ner i moder jord men även upp genom hjärtat och hjässan, upp i universums höjder. Hon är själva livskraften inom oss. 

Varför har vi inte en levande kontakt med denna kraftkälla?

I vår tid och i vår kultur talar vi sällan om vår livmoder annat än som en plats där barn får skapas eller en plats som är till besvär och orsakar smärta. Menstruationen ses av många som ett nödvändigt ont en helst vill slippa.

Så många kvinnor jag möter säger att de känner sig avstängda från sig själva, att de har svårt att veta vad de vill, vad de känner. Flera tycker sig ha tappat själva lusten till njutningen i livet, tappat sin sexlust, sin kreativitet eller kanske aldrig ens riktigt upptäckt den. Genom att ta ifrån kvinnor sin kontakt med sin egen kraftkälla, att skambelägga våra blödningar och ge skuld för sexualiteten, så har vi under århundraden kommit långt bort från vår inre kraft. 
För mig är livmodern platsen för Gudinnan inom mig. Det är genom livmodern hon talar. Jag känner direkt om något är sant genom att hon drar ihop sig och svarar på mina frågor.

Tung energi kan lagras i livmodern

I vår livmoder bär vi koder från våra förmödrar. Där kan generationers trauma sitta fast men även det vi själva upplevt under vårt liv. Gamla relationer och sexuella möten som kanske inte känts rätt i hjärtat. Barn vi fått. Barn vi inte fått. Känslor av att gå emot den egna viljan och önskningen. Svårigheter med att sätta gränser. Skam över sexualiteten och kroppen. Hjärtesorger. Alla dessa känslor gömmer sig i livmodern och kan göra att vi bär på en massa tung energi som förhindrar oss från att leva och skapa våra liv på det vis vi faktiskt önskar och drömmer om.

Den visa rösten inom oss 

Att arbeta med sin livmoderkraft är att ta medveten kontakt med sin inre kraftplats. Att städa undan all gammal bråte som kan tänkas finnas där. Frigöra plats och utrymme för nya frön att få planteras och gro.

För det är i livmodern vi skapar det liv vi vill leva. Vi bär på skapelse kraften inom oss. Hon är för mig Gudinnan. Länge har vi levt frånkopplade från den feminina kraftens energi. Men hon vaknar nu i fler och fler och vi känner kallelsen och vill svara ann. 
Det är i livmodern visheten från urminnes tider bor. Där bor den lekfulla, den gränssättande, den vilda. Där bor förförerskan, den galna, den kärleksfulla och den visa. Där bor kraften som visar oss både livets och dödens mysterier och hur livet för evigt är cykliskt. 

Att ta kontakt med min livmoder har för mig varit livsavgörande på så många sätt. Min guide i det arbetet var Ania Munay, hon blev min barnmorska i det arbetet och tacksamheten är stor.
För vi behöver ofta en barnmorska med oss när vi föder fram de delar av oss själva som legat i glömska.
Jag rekommenderar varmt att läsa hennes böcker “ Den röda jorden” och “Skuggdansen”.


Så, vad kan du själv göra för att börja skapa en kontakt med din livmoder?

1. Ära ditt blod

Ditt månblod är kraftfullt och heligt. Det hjälper dig att rensa ut tung energi som du kan ha samlat på dig. Du kan blöda medvetet genom att vara tydlig med vad det faktiskt är du blöder ut. Ex om du avslutat ett relation kan du medvetet blöda ut den. Tacka ditt blod och ära det genom att offra det till jorden. Du kan lägga lite blod under ett träd eller i en krukväxt.  När du uppmärksammar ditt blod och känner kraften i det så ger du även uppmärksamhet till dig och DIN kraft. Du ger kärlek till Gudinnan i dig. 

2. "Prata" med din livmoder 

När du mediterar kan du aktivt ta kontakt med din livmoder. Gör detta genom att ex lägga en hand på hjärtat och en på livmodern och andas djupt ner i livmodern och hålla fokus på den delen av dig. Jag brukar föreställa mig att jag har en navelsträng som går från min livmoder ner i jorden och genom den delar jag kraft med moder jord. Vi ger och vi tar av varandra. När du gör denna övning kan du känna hur din livmoder svarar an och börjar röra sig. Hur det känns är olika för alla men du kommer inte missta dig. När du känner henne svara så tacka henne för att hon är där, för att hon är med dig. Gör denna typ av övning ofta så kommer du märka att du känner henne i din vardag. Du lär dig känna vad som är sant och bra för dig genom att hon rör sig och visar dig, det är detta jag tror folk kallar “magkänsla”.

3. Ånga snippan/"hukbad"

Att göra hukbad är en uråldrig medicin som kvinnor använt.  Det är många som arbetar med att lära ut denna gamla sed och jag skulle varmt rekommendera alla kvinnor att ånga underlivet med jämna mellanrum. Att rikta uppmärksamheten mot denna del av sig själv, tillåta de varma ångorna med örter att nå in i livmodern och se vad som vaknar inom sig själv är ett underbart mjukt sätt att få kontakt med sig själv.

4. Din röst

Din röst och ditt tal har en stark koppling till din livmoder. Om du någongång sett blider på våra stämband och jämfört med vår livmoder så vet du att dom är otroligt lika.Kanske känner du att det sitter blockeringar i ditt halschakra och att du har svårt att stå upp för vad du känner och vad du vill. Att det är obehagligt att göra din röst hörd. En övning du kan göra är att tillåta dig att göra ljud. När du sitter i meditation och tar kontakt med din livmoder kan du slappna av i käkarna och se vilka ljud som vill komma. Livmoderns röst kommer djupt inifrån och är helt och hållet din. Den kommer inte från halsen utan tillåt dig att göra ljud som börjar djupt inom dig. Det kan vara suckar, jämmer, skrik och vrål, gråt, stön, skratt och sång. När du släpper på ditt mind kan dessa ljud få flöda fritt vilket hjälper dig att lösa upp spänningar som kan sitta i både livmodern och halsen.

5. Womb Healing

Du kan även arbeta aktivt med din livmoder tillsammans med en healer eller shaman. Behandlingar kan se olika ut men gemensamt är att skapa en kontakt till din egen kraft och hjälpa dig att släppa taget om gamla föreställningar, trauman och mönster som du lagrat inom dig.

En källa till glädje och tillit

Oavsett hur du väljer att närma dig din egen feminina kraft så kan jag varmt rekommendera alla kvinnor, med eller utan fysisk livmoder, att börja ära denna del av sig själva. Jag skulle önska alla kvinnor en uppväckt livmoderkraft.
För den ger tillgång till din egen styrka. 
Din egen sanning
Ditt eget skapande
Och en tillit och glädje då du vet att du står i evig kontakt med skapelsen och att det är i dig skapelsen sker. Varje sekund.

Om Jenny Linnea Rosenberg 
Prästinna, Womb Healer och spirituell vägledare. 
Jag arbetar med att möta klienter i sessioner men håller även cirklar, ceremonier och klasser. Jag brinner för att återuppväcka den feminina kraften både i mig själv men även hjälpa andra med detta.
www.jennylinnea.com
Instagram : @adaughterofbears

Lämna en kommentar

Notera att kommenterar måste godkännas innan de kan publiceras