Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

SOMMARRETREAT ÄR LIVE! Boka din plats nu.

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

Grattis! Din order kvalificeras för gratis frakt You are 200 kr away from free shipping.
Inga fler produkter är tillgängliga för köp

Translation missing: sv.cart.general.gift_notes_label
Total Translation missing: sv.general.money.free
Frakt, skatt och eventuella rabatter räknas ut vid utcheckning

Så lever du en antiinflammatorisk livsstil

antiinflammatorisk livsstil

En nyckel till att ge kroppen och sinnet rätt förutsättningar för välmående, självläkning och balans kan bland annat vara att leva en antiinflammatorisk livsstil. Idag lever många människor med magproblem, mensvärk, hjärndimma och en stor mängd vardaglig stress. Dessa faktorer kan vara anledningar till att fler och fler väljer att läka kropp och sinne genom antiinflammatorisk livsstil. 

Inflammation | Det handlar om din livsstil
Vid en antiinflammatorisk livsstil är det den kroniska inflammationen i kroppen vi vill minska. Inflammation är ett tillstånd som är helt naturligt och livsviktigt för vår överlevnad och förekommer bland annat när vi fått ett sår. När det däremot uppstår en långvarig kronisk inflammation i kroppen så kan problem uppstå. 
Vad skapar kronisk inflammation? Här kommer några exempel:

 • Obalanserad tarmflora
 • Långvarig stress 
 • Obalanserat blodsocker
 • Kemikalier och gifter
En kombination av ovan är ofta orsaken till inflammation och det handlar om en livsstilsförändring.
Symtom vid inflammationer i kroppen kan variera och vara olika för varje individ. Vanliga problem vid kronisk inflammation är bland annat:
 • Depression
 • Hudproblem 
 • Ont i leder
 • Trötthet och sömnproblem
 • Autoimmuna sjukdomar
3 tips för en antiinflammatorisk livsstil
Nu till det viktigaste. Du är inte utlämnad att må dåligt, du förtjänar att må bra och du kan ta kontrollen över din hälsa. För att minska och förebygga inflammation i kroppen kommer här mina 3 bästa tips:
 • Lär känna ditt andetag
 • Ge din kropp ren och näringsrik mat
 • Se över gifter i din omgivning

Läs mer ingående om varje tips nedan.

Lär känna ditt andetag
Dina lungor är ett av kroppens utsöndringsorgan och med din andning kan du stötta kroppens rening och minska på inflammationer. Ditt andetag är en av de viktigaste verktygen att komma tillbaka till. Andningen balanserar dina energier, bär din livsenergi och hjälper dig att avgifta kroppen. 
Andetaget är även viktigt vad gäller din reglering och hantering av stress. Stress hindrar din kropp från läkning och triggar till inflammationer. Genom andetaget kan du aktivera ditt parasympatiska nervsystem som tillåter din kropps funktioner att fungera som de ska. Vid stress stänger kroppen ner funktioner och begränsar syretillförseln till organ som inte är nödvändiga för att fly. 

Andningsövning:

 • Lägg dig på rygg och känn stödet i bålen från ditt underlag.
 • Andas nu in genom näsan och låt magen först expandera, sist bröstet. 
 • Andas ut och låt först bröstet sjunka, sedan magen.
 • Upprepa i 15 minuter. 

Ren och näringsrik mat
Det finns alldeles för många olika riktlinjer vad gäller dieter och jag vill inte komma med fler pekpinnar. Av min erfarenhet så har jag insett att metoder kan fungera under vissa perioder. Det kan hjälpa dig till självläkning, rening och balans. Tillslut kan du däremot komma till en punk där din kropp behöver annat, mer eller mindre av olika livsmedel. Ingenting är evigt, vi förändras och vi är alla olika.
Detta har gjort att jag landat i att du måste lyssna på din kropp. Vad säger den? Ingen väg är den andra lik och vi kan behöva äta olika för att stötta kroppen till självläkning. Något som jag däremot håller fast vid är att det du matar din kropp med bör vara så ren och hel mat du kan hitta, utan tillsatser. Hela rena ekologiska råvaror är det bästa livsmedlen.
Jag har provat många olika kosthållningar men jag utgår inte från någon diet. Jag hämtar information och inspiration från olika håll, testar och känner in vad som funkar i min kropp. Jag äter gärna vegansk eller vegetarisk mat flera dagar i veckan men jag väljer även att äta ekologiskt och krav-märkt kött, fågel och fisk. Min grund är däremot alltid ekologiska grönsaker som jag bygger upp med fullvärdigt protein, bra fetter och långsamma kolhydrater.
Det handlar egentligen om att äta den mat som människan i största delen av sin tid på jorden har ätit, för det är den maten våra kroppar har lärt sig att ta hand om och fungera av. Den maten kan läka våra kroppar från dagens livsstilssjukdomar. Så låt maten vara din medicin.

Gifter i din omgivning
Detta är något som jag ser att många inte tänker på. Har du koll på gifter i din miljö såsom hygienprodukter, plaster och textilier? En kvinna använder exempelvis i genomsnitt 10-12 hudvårdsprodukter varje dag. Alla dessa produkter som du har på huden ska kroppen även ta hand om. Har du tänkt på det?  
Många hygienartiklar innehåller ämnen som bland annat är hormonstörande och allergiframkallande vilka triggar till inflammation. När kemikalier från flera olika produkter blandas så vet vi inte riktigt hur denna kompott påverkar kroppen. Det är därmed viktigt att vara medveten om vad du väljer att stoppa på huden.  
 
För att hjälpa din kropp att bli av med dessa ämnen så behövs en rening på cellnivå. Detta görs bäst genom livsstilsförändringar och stöttande tillskott och kurer. Du kan bland annat hjälpa kroppen med rening genom att tillsätta liposomal form av glutation och c-vitamin. Det är däremot viktigt att först se till varje individs allmänna tillstånd och ta ett steg i taget så att kroppen klarar av en rening. 

En viktig påminnelse om kärlek
Kom ihåg att allt är en helhet och en balans. Att stressa över att du “äter dåligt” eller inte yogar tillräckligt mycket påverkar också din kropp. Var snäll mot dig själv, gör dina val med kärlek till dig själv och reflektera över hur du mår vid olika livsstilsval. Våra vägar ser alla olika ut och låt din resa ta tid för att nå en hållbarhet. Lyssna inåt och manifestera kärlek. Tanken påverkar oss på cellnivå.

Artikeln är skriven av Vilma Henriksson som arbetar som holistisk terapeut! Vill du också skriva en artikel till plattformen? Maila oss! 

livsstil-återhämtning-en inre själ

''Jag jobbar som holistisk terapeut och tar emot klienter med olika hälsoproblem. Jag ser alltid till helheten och genom att förstå livsstilen och genomföra en tung- och ansiktsdiagnostik hjälper jag mina klienter att hitta grundorsaken till sina problem.'' - Vilma Henriksson

Vilmas Hemsida
Vilmas Instagram 

Tips! Här finns en guidad meditation att lyssna på, skapad av Holy Crap's grundare Amanda Miklin. 

Lämna en kommentar

Notera att kommenterar måste godkännas innan de kan publiceras