Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

SOMMARRETREAT ÄR LIVE! Boka din plats nu.

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

Grattis! Din order kvalificeras för gratis frakt You are 200 kr away from free shipping.
Inga fler produkter är tillgängliga för köp

Translation missing: sv.cart.general.gift_notes_label
Total Translation missing: sv.general.money.free
Frakt, skatt och eventuella rabatter räknas ut vid utcheckning

Skogens helande förmågor

Skogens helande förmågor

Skogen är en mycket mystisk plats som sitter på långt mer visdom och förmågor än man kan ana. Den har länge varit en plats för legender och sägner, samt för att utföra ritualer eller skapa mediciner. I dagens samhälle är många frånkopplade från naturen, men kan fortfarande känna en känsla av healing vid en promenad i skogen. Hur kommer detta sig?

Skogen grundar och träden läker

Förutom att skogen är bra för att landa i kroppen, har träd massvis av läkande egenskaper. Forskare i Japan har kommit fram till att skogspromenader har en positiv effekt på både blodtrycket, immunsystemet och hjärtfrekvensen. De har även tagit fram ett ord för läkning som sker via skogen - shinrin-yoku, vilket betyder ”skogsbad”. Att krama ett träd kan med andra ord göra dig fysiskt friskare!

Skogen gör dig smart

Förutom att fysiskt läka dig kan även skogen bidra till mental klarhet och att komma fram till beslut. Därför är en skogspromenad perfekt om du har något att fundera eller grubbla över. Många stora tänkare har använt sig av skogen när de kommit på revolutionerande idéer, som exempelvis Plato och Aristoteles som ofta satt och tänkte under olivträd, eller Buddha som blev upplyst under ett Bodhiträd. Hitta med andra ord ett favoritträd när du är ute och går, och sitt under det en stund. Dess energi kanske influerar dig till att komma på världens nästa underverk?

Skogen renar ditt energifält

Att ta sig ut på en skogspromenad utan några hörlurar eller mobil är inte bara fantastiskt för din fysiska och psykiska hälsa, utan också för ditt energetiska välmående! Skogen har en otrolig förmåga att rena ens energifält och ta emot negativa tankar och mönster. Det är på grund av denna förmåga som man ofta känner sig mer klartänkt i skogen, och varför så många stora tänkare har kommit till insikt där. Skogen rensar helt enkelt bort onödiga energier som satt sig i ditt fält som hindrar dig från att tänka på din bästa förmåga!

Ett tips för att låta skogen hela dig

Ett jättebra sätt att ta tillvara på skogens förmågor, är att vid din nästa promenad ta några minuters paus och hitta en plats vid några träd eller en sten där du kan sitta. Visualisera sedan för ditt inre hur allt det du vill släppa taget om rinner ner genom dina fötter och in i jorden, samtidigt som ett vitt, klart ljus strömmar in i dig uppifrån. Du kan även använda din promenad i skogen för att connecta med dina guider eller några andra av skogens andar.

Lämna en kommentar

Notera att kommenterar måste godkännas innan de kan publiceras