Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

SOMMARRETREAT ÄR LIVE! Boka din plats nu.

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

Grattis! Din order kvalificeras för gratis frakt You are 200 kr away from free shipping.
Inga fler produkter är tillgängliga för köp

Translation missing: sv.cart.general.gift_notes_label
Total Translation missing: sv.general.money.free
Frakt, skatt och eventuella rabatter räknas ut vid utcheckning

The Big Three - Solen, månen och ascendenten i ditt horoskop

The Big Three - Solen, månen och ascendenten i ditt horoskop

Du har säkert blivit frågad vad ditt stjärntecken är ett antal gånger under din uppväxt. Kanske har du känt igen dig i beskrivningen av ditt stjärntecken, kanske inte. Detta kan bero på att man har många andra starka influenser i sitt födelsehoroskop. Du har faktiskt en hel karta med planeter som påverkade dig, vilket betyder att du är så mycket mer än bara ditt stjärntecken (som på astrologiska heter soltecken!).

Ofta kan astrologi avfärdas på grund av de korta horoskopen man kan läsa i dagstidningarna, men om man vet vilka ens “Topp 3” placeringar är, är det också mycket lättare att få en mer träffande beskrivning. Här följer en lista på de tre första placeringarna du ska titta på i ditt horoskop för att få en så träffande beskrivning av dig som möjligt.


Solen i ditt horoskop  

Solen är alltid det första man brukar titta på inom astrologi. Det tecken solen står i är det man brukar kalla sitt stjärntecken, och därför hänvisar man även till det som soltecken. Soltecknet beskriver din kärna, vem du är i grund och botten samt även ditt ego. Man kan säga att ditt soltecken är som motorn som driver dig, och som beskriver dina mest grundläggande personlighetsdrag. 


Månen i ditt horoskop 

Månen är den andra mycket viktiga aspekten att se till i horoskopet, för att bilda sig en så tydlig uppfattning som möjligt. Månen har att göra med vårt känsloliv, och beskriver hur vi reagerar i olika sammanhang. Om solen ses som mer extrovert och passionerad är månen din mjukare sida, innerlig och introvert. Den är din emotionella intelligens och handlar om vad du egentligen tycker och känner innerst inne. Månen beskriver också din första respons i olika situationer, till exempel vad din första instinkt är när det uppstår press eller drama.


Ascendenten i ditt horoskop

Den tredje pusselbiten inom astrologi kallas ascendenten, och är varken en planet eller himlakropp, utan istället är den det astrologiska tecken som var på väg upp på horisonten minuten då du föddes. Beroende på i vilket tecken din ascendent står visar den hur du väljer att porträttera dig utåt, och på vilket sätt andra uppfattar dig. Många ser ascendenten som den allra viktigaste komponenten i horoskopet, eftersom att den också berör vart man strävar i livet. Ascendenten kan ge ledtrådar om din högsta väg, och det sägs att du kommer bli som lyckligast när du lär dig att förkroppsliga ditt ascendenttecken. Man menar att ascendenten är det tecken din själ kom hit för att vara och det visar dig på vilket sätt du positivt kan påverka din omgivning.

Är du nyfiken på att lära dig mer om astro borde du spana in vår grundkurs i astrologi.

Lämna en kommentar

Notera att kommenterar måste godkännas innan de kan publiceras