Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

SOMMARRETREAT ÄR LIVE! Boka din plats nu.

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

Grattis! Din order kvalificeras för gratis frakt You are 200 kr away from free shipping.
Inga fler produkter är tillgängliga för köp

Translation missing: sv.cart.general.gift_notes_label
Total Translation missing: sv.general.money.free
Frakt, skatt och eventuella rabatter räknas ut vid utcheckning

Sju anledningar att börja meditera

Sju anledningar att börja meditera

De flesta av oss vet att meditation är bra, men få av oss kanske vet precis vad det gör i kroppen som ger de positiva effekterna. Visste du exempelvis att meditation lindrar ångest, boostar kreativitet och förbättrar sömnen? Nedan har vi listat 7 positiva effekter som man kan få av meditation.

 

1. Minskar stress

Meditation minskar mängden kortisol aka vårt stresshormon. Om vi frekvent går runt och känner oss stressade eller pressade så kan utsöndringen av kortisol leda till oregelbunden sömn, trötthet eller grumliga tankar. Genom att bara meditera en kort stund varje dag kan vi kontrollera nivån av kortisol i kroppen och på så sätt bli mer harmoniska.

 

2. Lindrar ångest och depression

Kopplat till punkten ovan så lindras även ångest tillsammans med att stresshormonet minskar. När du mediterar regelbundet känner du dig lugnare inombords och stressar inte upp dig på samma sätt vid jobbiga känslor eller tankar.

 

3. Får oss att känna oss mer tillfreds med livet

Genom att sitta i stillhet med sig själv och inte ta hänsyn till alla yttre faktorer och intryck som påverkar våra liv, kan vi på djupet upptäcka oss själva och inse att vi redan har allting vi behöver inom oss. Vårt mindset styr hur vi mår och när vi hittar tryggheten och lugnet inom oss leder det även till positiva effekter på ett fysiskt plan.

 

4. Ökar självmedvetenheten

När vi isolerar oss från externa intryck, gör vi plats för nya insikter att komma in. Då kan vi utveckla en förhöjd förståelse för oss själva och inse vad som får oss att må bra och var i våra liv vi eventuellt behöver sätta gränser.

 

5. Förbättrar koncentrationsförmågan

Att meditera är träning för hjärnan och precis som att bygga muskler kommer din hjärna att bli starkare och mer uthållig ju mer du tränar. Genom att du bara koncentrerar dig på andningen så övar du upp din koncentrationsförmåga, vilket i längden även kan leda till bättre minne.

 

6. Boostar kreativiteten

Bara efter en 10 minuters meditation kan man se att kreativiteten hos människor ökar, och att det är lättare för oss att komma på innovativa idéer och hitta lösningar på problem som vi tidigare inte tänkt på. Våra tankar blir klarare och vi blir mer effektiva.

 

7. Förbättrar sömnen

Om du lider av sömnsvårigheter kan meditation verkligen hjälpa dig att komma till ro. Många har svårt att somna eftersom alla tankar börjar snurra runt i huvudet när man lägger sig i sängen. Genom att sitta i stillhet och kontrollera dina tankar får du lättare att göra det även när du ska somna. Dessutom gör regelbunden meditation att du känner dig mer avslappnad generellt och att spänningar släpper - som i sin tur gör att du sover bättre. Många upplever även att kvalitén på sömnen ökar.

Lämna en kommentar

Notera att kommenterar måste godkännas innan de kan publiceras