Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du byter till Edge, Chrome, Safari eller Firefox.

SOMMARRETREAT ÄR LIVE! Boka din plats nu.

Use coupon code WELCOME10 for 10% off your first order.

Cart 0

Grattis! Din order kvalificeras för gratis frakt You are 200 kr away from free shipping.
Inga fler produkter är tillgängliga för köp

Translation missing: sv.cart.general.gift_notes_label
Total Translation missing: sv.general.money.free
Frakt, skatt och eventuella rabatter räknas ut vid utcheckning

Meditationens funktion, dess effekter och hur du gör för att meditera

meditation - growth - healing

Meditation kan beskrivas på olika sätt beroende på sammanhang men gemensamt och  sammanfattningsvis handlar meditation om att skifta fokus från utåt mot omvärlden till inåt mot din inre värld. Meditation är en färdighet som vi tränar upp - förmågan att skifta fokus.  

Det finns olika sätt att meditera, många förknippar meditation med att sitta helt stilla i tystnad med  benen i kors och ögonen slutna. Det finns andra sätt, tex guidad meditation eller gående meditation,  dansmeditation och andra former av moving meditation. Jag vill gärna uppmuntra dig att prova,  utforska och uppleva olika sätt att meditera. Vi är alla olika, du ska meditera för din egen skull och  behöver hitta det sätt som passar dig. Du kan självklart välja att meditera på olika sätt vid olika  tillfällen. Utgå från dig själv, meditation handlar aldrig om prestation eller värdering, det som funkar  för dig funkar för dig.  

Effekter av meditation 

Meditation kan: 

  • Minska och förebygga stressrelaterad ohälsa 
  • Öka kreativiteten 
  • Stärka förmågan att fokusera 
  • Stärka förmågan att skifta fokus 
  • Skapa perspektiv och distans till dina tankar och känslor 
  • Ge dig en fördjupad kontakt med ditt inre och upplevelsen av oneness och bliss 

Hur gör jag för att meditera? 

Utgå från syftet - att skifta fokus. Från utåt till inåt. Från att agera/reagera på dina tankar, till att  nyfiket lyssna på dina tankar, till att sluta lyssna på dina tankar och när det sker kommer du uppleva  något annat än dina tankar. Det är dit du vill nå. Låt det få vara en process, varje del har något att ge. 

Välj om du vill meditera sittande i stillhet eller i rörelse, i tysthet eller med guidning eller musik. Välj  om du vill inleda din meditation med någon ritual, tex rökelse (gärna svensk av Juni Santo och Pino  Santo), chanta ett mantra eller något annat som hjälper dig bli redo för meditation.  

Sätt en rimlig ambitionsnivå (släpp taget om prestation och att uppnå något specifikt mål) låt det få  vara ett nyfiket utforskande. Om meditation är helt nytt för dig, börja enkelt och korta stunder, välj din metod, bestäm dig innan du börjar hur lång tid du ska avsätta (sätt gärna en timer). Lämplig tid  att börja med är några minuter och att göra det till en vana, gärna varje dag men äg din meditation.  Meditera på ditt sätt och för din skull.

Artikeln är skriven av Camilla Dahlström, som arbetar med både yoga och hypnosbehandlingar. Vill du också skriva en artikel till vår plattform? Maila oss!

 Meditation - meditation

"Braveheart.work är det nuvarande arbetsnamnet på mitt företag där jag erbjuder yoga och hypnosbehandlingar i studio och mottagning i Karlstad eller online. Jag har undervisat yoga sedan 2015 och utbildade mig i hypnos och började erbjuda hypnosbehandlingar 2021. Yoga och hypnos är fantastiska och kraftfulla verktyg för personlig utveckling, inre läkning och djupare förståelse. I mina yogaklasser ingår alltid en stund i meditation. Om detta väckte ditt intresse är du varmt välkommen att läsa mer på min hemsida eller kontakta mig via mail."

- Camilla Dahlström 

 Tips! Vill du få tillgång till meditationer och övningar för att stärka din intuition? Kika in våra onlinekurser här!

Lämna en kommentar

Notera att kommenterar måste godkännas innan de kan publiceras